Info

Grädden på moset och regnet på paraden. ✶

gingerwhisky_001

Tänkte att jag skulle tipsa om min senaste absoluta favoritdrink. Hade tänkt göra det innan lördagen var över men nu blev det inte så. I alla fall, såhär ser den ut. Jag tycker om att inbilla mig att jag hittat på den helt själv och att den är otroligt revolutionerande men eftersom den innehåller exakt två ingredienser så gissar jag att jag inte är den första som testat slå ihop dem. I alla fall —

gingerwhisky_002.jpg

Du börjar med valfri whisky. Jag valde Jim Beam Devil’s Cut för jag har fått för mig att den är mildare i smaken än andra whiskysorter jag testat. (Gillar inte whisky förutom i en välgjord whisky sour eller då i den här drinken. Eller i kladdkaka, förstås.)

gingerwhisky_003

Då du hällt upp en skvätt whisky i ett glas så fyller du på med ginger ale. Tadaa! Färdigt! Tror en citronskiva skulle passa utmärkt i drinken också, både smak- och utseendemässigt, men jag hade tyvärr inga sådana tillgängliga.

Så drinken är superenkel men supergod. Sen ska man helst avnjuta den med respekt och viss återhållsamhet också, man får inte festa på såna här liksom. Då kan den förstöras, och även ginger ale (som ju, som välkänt, är världens bästa läskeblask), och det vore förstås en katastrof! Nä, man ska smutta, känna sig betydligt mera vuxen än vad man gör med t.ex. en piña colada (för sött för att vara vuxet) eller screwdriver (för billigt för att vara vuxet), och man får med fördel jobba med något som att sammanställa sin portfolio eller finslipa en artikel under tiden den avnjuts. Det är en sån drink, bara.

I tonåren brukade jag och min kompis Hanna prata om ”filmcigg” som ett alldeles självklart begrepp. Ibland då vi rökte så sa nån av oss ”Åh, filmcigg!”, och det betydde att cigaretten var precis sådär god som de alltid ser ut att vara i filmer, och ibland också att den där filmatiska stämningen infann sig då helt automatiskt. Den här drinken, den är en filmdrink.

Kommentarer

18 kommentarer

Post a comment
 1. februari 10, 2013

  Linnea! Var det denna drink du drack inatt? Då är väl denhär drinken en Kristadrink! Sträck på er alla kvinnor i detta land! Skål!

  • februari 10, 2013

   Seriöst? Är folk såhär förbannat löjliga att man 1) desperat söker något att ”gotta sig i” här, och 2) är så pass barnslig att man inte kan motstå det? Jösses.

   Nicolina, det stör mig faktiskt inte det minsta att Krista vann, det var väl förväntat och jag tycker att hon som artist absolut förtjänar segern. Enda som stör mig här är dina sandlåde-manér.

 2. februari 10, 2013

  Den ser jävligt god ut, på just ett sådär sofistikerat filmiskt vis. Dessutom beskriver du den så bra att jag nästan börjar sukta efter en, trots att det är söndag och jag sitter i morgonrock och yllesockor. Skål!

  • februari 10, 2013

   Haha! Du kan ta en ginger ale och låtsas (det är ju också gott), om det där med whiskyn känns lite för dekadent en dag som denna. Skål!

 3. februari 10, 2013

  Drinken är bra och kallas ”Horse’s Neck”. Med en pressad citron till kallas den för ”Horse’s Neck with a twist”.

  • februari 10, 2013

   Hah! Va kul, båda varianterna t.o.m. Nån var visst före min tid. 😉 Ska sätta namnen på minnet, tack!

 4. Jens #
  februari 10, 2013

  På riktigt! Har själv just upptäckt samma drink. Själv har jag använt Jim Beam Rye. Som just utgick ur Alkos sortiment. 😦

  • februari 10, 2013

   Där ser man, great minds and all that! Råg-whisky? Aldrig hört talas om ens! Kan dock skriva på en petition till Alko om du startar en, hehe.

 5. februari 11, 2013

  det låter som en drink jag kunde älska! har själv uppfunnit en drink baserat på ginger ale – hälften ginger ale, hälften solbacka körsbärsvin. finns det ens i finland haha, det kommer ju därifrån? men I kid you not – körsbär och ginger ale är en strålande kombination!

  • februari 11, 2013

   Haha whaaat. Det där låter ju heltokigt, men jag känner mig ändå lockad att testa. Har lite svårt med det mesta med körsbärssmak för att det är så sliskigt på nåt vis, men jag kan tänka mig att ginger ale skulle jämna ut det bra. Ska hålla utkik efter Solbacka körsbärsvin på Alko!

 6. Margaretha #
  februari 11, 2013

  Linnea, Du borde kanske tänka lite på att unga människor läser denna blogg och då kanske inte recept på alkoholhaltiga drycker är så klokt att basunera ut? Att uppmana folk att dricka rusningsmedel är pinsamt. Trodde inte att man skulle behöva läsa detta 2013!

 7. Heidi #
  februari 12, 2013

  Oo, den är god! Det blev en och annan i sommar som variation till campariexperimenten… Men eftersom jag har lite för många whiskyfinsmakare som vänner är det nåt jag håller tyst om 🙂

  • februari 12, 2013

   Uff, campariexperiment, det låter strävt haha. Man borde antagligen blanda den här drinken på de sämre whiskysorterna för att inte uppröra de sanna fantasterna. Själv vet jag bara inte vilka som räknas som vad!

 8. februari 16, 2013

  Oh Ginger ALE! Det är gott de. Den här drinken ska testas! Jag brukar mixa ihop en cocktail som heter chilimoon. Som jag drukit på Shanghai Cowboy i HKI. Där finns •Old jamaica ginger beer •lime vodka/eller vanlig vodka •pressad lime •riktig ingefära och chili Pressad lime och lite chili ska mixas med gingerbeeren och vodkan. Stark drink, kan man säga hälsosam? Haha. Helt otroligt god är den i alla fall.

  • februari 19, 2013

   Det där låter lovande, men alltså jag har ju aldrig ens testat ginger beer! 😦 Däremot har jag har letat. Tycks vara svårt att få tag på här i Vasa, bah. Kanske man kunde göra egen just med färsk ingefära och med vanligt öl? Hehe hmm…

 9. februari 16, 2013

  Jag som hade lagat så fina bulletpoints så de sku vara lätt att följa receptet. nu blev det ju bara en röra. suck.

  • februari 19, 2013

   Jo de är ganska dumma de här kommentarerna nu för tiden! Radbyten borde verkligen följa med då man postar en kommentar. :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS