kafka & cumberbatch

kafkametamorphosis

I lördags gick jag till jobbet för några timmars fotofixande och medan jag försökte minska på arbetshögen så lyssnade jag på Benedict Cumberbatch läsa Franz Kafkas The Metamorphosis, en inspelning gjord för BBC Radio. Vilken finns online! Det är snabbt inpå nu men ni har en dag (måndag) på er att lyssna på första avsnittet, plus en dag till per avsnitt, vilka är fyra stycken allt som allt, och varje avsnitt är ungefär 25 minuter långt, så ni hinner hur bra som helst om ni vill. Vilket ni definitivt borde vilja. HÄR!

Cumberbatch läser den vansinnigt bra, det märks att han är en skicklig skådis, och som bonus har han en intressant röst som åtminstone jag älskar att lyssna på. (Den är djup men lite nasal samtidigt?) Ifall ni inte är bekanta med The Metamorphosis från innan så är här hur boken inleds, översättningen Cumberbatch läste kan ha varit en annan men i alla fall:

“As Gregor Samsa awoke one morning from uneasy dreams he found himself transformed in his bed into a gigantic insect. He was laying on his hard, as it were armor-plated, back and when he lifted his head a little he could see his domelike brown belly divided into stiff arched segments on top of which the bed quilt could hardly keep in position and was about to slide off completely. His numerous legs, which were pitifully thin compared to the rest of his bulk, waved helplessly before his eyes.”

Alltså! Lyssna då!

Annonser