nu var vi här igen då

Vi har nått den tiden på året då jag lessnat och bloggen vissnat. Eller surnat, vore kanske en mer passande beskrivning, med tanke på att jag antar att det, om något, är vad en häxbrygd gör med tiden. Åtminstone om den är felkomponerad, kanske, vilket jag tror att den kan vara, kanske. Skulle föredra att bloggen var mer som vin, mognande med åldern, och mindre som mjölk. Har surnat jag med, förvisso hör det säkerligen till årstiden (skrev nyss nästan ordet ”åldern” — huu, bedrövliga tanke) men det är nog något annat med. Blir ofta mycket obekväm. Tankeförlamad. Ännu mer handlingsförlamad. Halvfärdiga utkast samlas på hög och de känns alla väldigt krystade och framtvingade. Kan ibland, fast ytterst sällan, känna mig inspirerad till att förmedla något via den här kanalen men när jag väl försöker komma igång så tar bloggen kål på inspirationen. Förstår inte riktigt hur det kommer sig men så tycks det vara.

För en tid sen var det en man som hade knåpat ihop frasen ”Linneas bittra häxbrygder”, och denna kluriga omformulering var han så nöjd med att han återanvände den på ett par ställen. Lite gulligt, egentligen. Jag var inte bitter alls angående sånt han antog att jag var förbittrad över, men däremot tänker jag att det är ganska passande för nuläget. Att tänka på brygden ger inte sällan en aningen bitter känsla numera. En besk liten bismak. En något unken lukt. En matsked koriander, för de av oss som saknar koriander-uppskattnings-genen. (En matsked diskmedel, för er andra.) En knivsudd av den vidrigaste helveteskryddan av alla: anis. (*gör korstecknet*) Bittermandel. Rönnbär. Brysselkål. Och så vidare, ni fattar. Skulle gärna byta ut dem mot t.ex. ingefära, svarta vinbär och lila krusbär.

Vanligtvis brukar jag ungefär kring den här tiden på året ta en bloggpaus, som sällan brukar vara längre än övriga pauser mellan inläggen, så de har väl varit ganska onödiga på det viset. Men får se. Längtar liksom till nån slags e-förändring (hah, skitfånigt, jag vet) och känner ett behov av att ta i med nya friska tag, men det kan hända att det kommer ta en tid innan jag kan bara. Är inte direkt superduperbra på att få saker och ting att ske. (Läs: Är urusel på det.)

Angående nya friska tag så tror förresten att jag redan har ett nyårslöfte för 2014 på gång: Inte blogga om mitt bloggande, för fan. !! Utropstecken!!!ett

Har förresten ett teatertips också åt er som befinner er i Vasaregionen: Den nya gudomliga komedin! Såg den förra helgen och gillade den massor. Sjukt fyndig, väldigt rolig, och mycket mitt-i-prick. I skrivande stund finns det finns fyra föreställningsmöjligheter kvar som ni ser på FB-eventsidan, jag rekommenderar att ni väljer en och inte missar! Jag gick på förra lördagens matinétillställning, det var mycket trevligt. Känner starkt att jag borde ta tag i fler matinétillfällen.

Utlovade bildcreds: Frank.
Annonser