luggigt & lusigt

Jag har testat lite olika luggar på sistone, här är en del av dem. Hade tänkt göra ett massivt kollage med minst ett dussin bilder på luggvarianter men insåg efter att jag tagit tre att om det blev fler så skulle narcissistvarningslampan börja blinka. Och då mesade jag ur. Den sista bilden är förstås inte särskilt belysande men luggen är snurrad till en bulle där på sidan. Orsak till olika luggvarianter: är så TRÖTT på mitt BAJSHÅR. Och på tal om trötthet — sådär pigg brukar jag alltså se ut på jobbet. Det vill säga, ganska exakt så pigg opigg som jag brukar känna mig. Morgontrött halva dagen, sen bara vanligt trött resten av den. Uff, arbetslifvet. När ska en nånsin vänja sig?

På tal om på jobbet — där har jag läst hört en del böcker, är just nu ”8 books ahead of schedule” och halvvägs genom min Goodreadsutmaning som är att läsa minst 40 böcker år 2014, men jag har helt glömt bort att dela med mig av tipsen även om en del av dem definitivt varit värda en rekommendation. Tänker att nu, efter att ha nämnt det, så kanske jag kommer ihåg det. Just nu håller jag på med C. S. Lewis serie om Narnia, en nostalgiskt skimrande barndomsfavorit (upp med handen alla som minns BBC-serien!) som jag senast återbesökte då jag var cirka tjugo, men vilken jag nu läser i kronologisk ordning enligt händelseförlopp och alltså inte enligt publiceringsårtal. Har dessvärre inte varit alltför fokuserad då jag lyssnat, men tror att jag ändå kanske kan ha en del saker att säga om serien men jag väntar nog med det i så fall tills jag är genom alla sju.

Fyrtio böcker är kanske inte ett antal som impar på de riktiga läslusarna, men jämfört med hur lite jag läste innan så är det ett enormt uppsving och jag blir själv förvånad över att jag redan lyssnat på tjugo böcker i år. Vid den här tiden på året så brukar det vara typ… eh, ärligt talat; noll. Tror inte jag läste en enda bok år 2012, t.ex. Kan ha påbörjat ett par dock, har haft det problemet de senaste åren att jag tappat intresset fullständigt ungefär en tredjedel in. Och även då jag förr i tiden läste någorlunda regelbundet (och fullbordande) kom jag nog knappast upp i fler än tjugo böcker om året, men sen jag upptäckte ljudböcker och fick ett jobb (där jag kan lyssna under arbetstid, förstås,) så går det ju som på löpande band! Har sagt det förr men jag bryr mig inte, jag måste få säga det igen: LYX! Så, anyway, ni kan kalla mig läslus light.

Annonser