sällskapet

20140509_esmisjim_001

Vi har åkt norrut där vi kattvaktar över helgen, Esmeralda har varit mycket nöjd över att få sällskap. Vaknade i morse av att Jim, som redan stigit upp, öppnar dörren till sovrummet och säger ”Hon skulle in och hälsa på dig” och då kilar Esmeralda in och hoppar upp på sängen och börjar trampa av och an på mig, sådär som glada katter gör, och stryka sitt huvud mot mitt ansikte, även det sådär som glada katter gör, och slänger sig ner och vältrar sig på mig, även det ett beteende som avslöjar att vi har att göra med en ytterst glad katt. Och jag, som annars inte är en person som tycker om att bli väckt, tycker plötsligt att det är alldeles förtjusande att vakna.

20140509_esmisjim_002 20140509_esmisjim_003

Jag vet att det kan vara ganska störande då bloggare postar flertalet bilder på samma sak men ur olika vinklar och jag förstår att det därför knappast heller är särskilt uppskattat då det blir flera bilder på samma objekt men till på köpet ur samma vinkel, men jag tänker att om någon typ av undantagstillstånd nånsin ska godkännas så måste det väl ändå vara då bilderna i fråga innehåller en katt. Som, obs, har rört på huvudet. (Okej, ibland kan jag bara inte välja. I det stora hela föredrar jag den undre bilden men iiih titta på Esmeraldas huvud på den övre! Så litet och gulligt och kärvänligt med kinden mot Jims hand!)

20140509_esmisjim_004

Sällskapsdamen.

Vi har förresten, utöver kattdjur, sett en igelkott (som fick mat) samt ovanligt många fågelarter här på gården. Blåmesar, talgoxar, bofinkar, pilfinkar, gulsparvar, gråsparvar, domherrar, björktrastar samt en koltrast, plus ett par som jag inte kunnat artbestämma. Måste vara rekord. Jag vet, jag vet, intresseklubben et cetera. Men det är bara det att jämfört med inne i Vasa stad där vi på småfågelfronten mest bara ser gråsparvar, så imponerar denna rika fauna på smyglantlollor som jag. Bäst att insupa natuuuuuren ordentligt då en har chansen. Även om det sker inifrån huset stationerad framför en dator, heh heh.