limpa hjärta semla

20150907_semlalimpa_001

Kommer hem till den här lilla som sover i soffan, sträcker på sig med lurviga små raka ben, svajar yrvaket på soffdynan, svansen så glad att den nästan ligger längs med ryggen, gäspar och klipper med ögonen, sätter sig ner och väntar på mig med blicken fäst på mig, stryker sitt näpna ansikte ivrigt mot min hand, rör sig i små tafatta piruetter, trampar av och an med olikfärgade tassar som ännu verkar oproportionerligt gulligt stora för resten av kroppen som om hon hade på sig tassformade inomhustofflor, klättrar med katters typiska självklarhet upp i min famn och spinner så högljutt att jag igen förundras över hur mycket ljud en sådan pyttevarelse kan alstra.

20150907_semlalimpa_00220150907_semlalimpa_00320150907_semlalimpa_004

Lyfter upp henne för att posera med mig för bilder men hon tappar tålamodet efter en stund och vill inte sitta still men busa och leka. Så då gör vi det istället. Till natten söker hon sig till sängen, lägger sig ner och sover där tills jag stiger upp. Hon är så bra. Så bra så bra så bra.

Annonser