höstyttret

hoeststilskollage

Är långt ifrån någon modebloggare och är inte heller längre så värst intresserad av mode och trender (fast påverkas gör jag ju), men trots det så gillar jag sannerligen kläder och stil. Massor. I höst är jag exempelvis svag för sådant i kollaget här ovanför.

Grovt stickade plagg såklart, ingen höst är väl komplett utan dem. De får gärna vara mixade med tunnare plagg så som en hålbroderad lätt skjortkrage, eller ännu hellre glittriga, glansiga detaljer så som paljetter och pärlor. Tycker egentligen att det känns ganska tråkigt med paljettbeströdda snävkjolar vid det här laget (känns mycket 2009), men likväl var det enda bilderna jag har hittat som bäst föreställer den kombo jag gillar just nu. Själv har jag åstadkommit snarlika lookar genom att ta på mig glittriga tunnare blusar under stora stickade koftor.

Utsvängda byxor som gärna får vara i sammet, har ju t.ex. ett par som är över tio år gamla som jag tog i bruk för ett par år sen igen. Har egentligen nog redan hunnit sammanställa en minikollektion av utsvängda byxor, efter att jag letat i ett par års tid, men är som vanligt för evigt på jakt efter det perfekta paret. Ibland glömmer jag dock bort vad ”perfekt” betyder och har därför köpt ett par ljusa (!!) jeans, eller någon typ av mellanljusblå. De har relativt hög midja och har således nån slags retro-sjuttiotals-vibb med sina vida trumpetben och jag blev mycket förtjust i dem p.g.a. detta, men jag känner mig jäkligt utklädd då jag har dem på. Inte på grund av modellen, men färgen och en svag slitning i den. Vet faktiskt inte vad jag ska göra med dem, om jag nånsin kommer vänja mig. Köpte dem för några veckor sen, har använt dem en gång. Verkar inte lovande.

Andra saker vi ser i kollaget är bland annat Ulyana Sergeenko som bär en högmidjad blommig kjol med en transparent, lurvig tröja ovanpå en rejäl tantbehå och ser samtidigt perfekt ut som vanligt, samt förstås polotröjan som alla är galna i just nu. Använde polon ganska flitigt förra hösten, och fast jag fortfarande gillar dem så gör det mig lite obekväm att de ska vara ett sånt trendplagg just nu eftersom att jag är fånig på det sättet. Tycker det ser så, ja, jag vet inte riktigt, medvetet och planerat ut på mig. Lite som att jag verkligen försöker vara ”trendig” eller ”modern”. De flesta av de här bilderna samlade jag egentligen på mig under förra årets höst, antar att jag inte direkt kommit på något nytt tills i år. En sån där stor tubhalsduk i fuskpäls blev jag helt kär i då och spatserade således till Eurokangas för att köpa mig en bit päls att tillverka en sådan av, men den ligger fortfarande orörd på hatthyllan. Nå, kanske hinner jag ännu få den sydd innan snön kommer, och om inte det så innan den smälter igen i alla fall.

För att vara ett inlägg i vilket jag försöker samla ”inspiration” så var detta hemskt oinspirerat. Brukar annars tycka om att pladdra om kläder och stil men ikväll hittar jag inget flyt alls. Buu.

Annonser