självständighetsdagen

20151008_alfredselma

Säg, har inte denna bild ungefär allt? Ursäkta mitt skryt men alltså 1) snygg karl 2) i säng med 3) söt katt d.v.s. 4) kombinationen karl+katt plus att karlen är en 5) läsande karl som dessutom läser om 6) jämlikhet ur en 7) 50-år-gammal tidning i vilken 8) Olof Palme figurerar. Är GAAAANSKA nöjd med den här kompositionen, vars uppställning jag förstås inte hade så mycket att göra med själv, men ändå.

Hembytet är på riktigt igång nu och jag expanderar mitt sambopartnerskap, som ju tidigare innefattat Selma (katt) och från och med flytten även Alfred (karl). Vi kom nyss tillbaka från den nya bostaden efter att ha fört några grejer dit och trots att det ännu är 99% tomt där så kändes det hemtrevligt, på något sätt, rofyllt. Det är ett trähus vi flyttar till och för mig som bott de senaste 10+ åren i diverse betongklossar är det en oerhörd skillnad. En välkomnad sådan.

20151206_huset

Jag har varit väldigt nyfiken på det nya huset och tidigare i veckan tycktes äntligen mitt googlande ge resultat — det verkar mycket troligt att det uppfördes år 1896. Tycker det här är hemskt spännande och skulle så gärna veta någonting om de som bodde där då, men har inte hittat någon info. Däremot vet jag ju en del om årtalet, då Vasa ännu hette Nikolaistad och Finland blev självständigt först 21 år senare, Hugo Simberg målade en av mina favoriter ”Dödens Trädgård”, de finländska kvinnorna skulle ännu vänta tio år på rösträtt och tio år tidigare hade min morfars morfar blivit dräpt (!) på ett bröllop (!!) i Esse.

Ska dra dit igen snart med ett lass lådor och grejer. Känns som ett bra sätt att fira självständighetsdagen det här, att flytta till ett självständigt hus, så som Alfred uttryckte det.

Annonser
Taggad med: