månatlig kalender 2016: januari

maanatlig_januari

Om en vecka inleds en ny månad och jag har tänkt på att ha en väggalmanacka nästa år, har inte haft någon sådan på flera. Tidigare i veckan såg jag en trevlig kalender som inte innehöll mer information än månfaser, men den var amerikansk och veckorna inleddes således med söndagar. Det tycker jag att är förvirrande och opraktiskt för jag är alldeles för inställd på att måndagen är den första veckodagen, så jag gjorde en egen.

maankal2016_januari

Januari inleds med en avtagande måne, så därför är den på almanackan vinklad som ett G. (Ser månen ut som ett kommatecken, då är den på kommande. Ser den ut som ett G, då är den på gående.) Tyckte att lite stjärnor också kunde behövas och då valde jag att placera dem som konstellationen för det stjärntecken som är aktuellt då månaden inleds. I detta fall Stenbocken, vilket för övrigt råkar vara det jag är född i.

Vill nån annan också skriva ut denna mån(ads)kalender så finns den som .pdf-fil här! Tror jag själv ska skriva ut en ny kopia men ett par tiotal procent mindre och i gråskala, tror det kunde vara snyggt.

Idag är det förresten fullmåne. Passa på att go loony!

Annonser