tidningsurklipp och sånt

20160216_natgeo73_001
20160216_natgeo73_002
20160216_natgeo73_003

Förra veckan beställde jag en årsprenumeration av National Geographic. I går anlände hela bunten! Köpte nämligen den inte för att hålla mig up-to-date med världskulturer utan för att ha bilder av en viss sorts kvalitet att inspireras av, så tidningarna är daterade 1973.

Brukar göra digitala kollage emellanåt och tänkte att jag skulle försöka mig på analoga också. Ska börja med att skanna bilderna för att ha dem i digital form också och eftersom jag gissar att jag inte då heller kommer vilja klippa i tidningarna så får jag väl skriva ut dem igen och sen jobba vidare därifrån. Alfred har också en rejäl hög med gamla tidningar, främst Femina från 60-talet, som jag tänkt skanna bilder ur. Inser att det kommer ta en tid innan jag kan sätta igång med själva kollageskapandet, men ska försöka se på varje etapp som avslappning och inte störande förberedelser. Är likväl mycket ivrig för att sätta igång, inte minst för att jag har snubblat över sådana fantastiska kollage under den senaste tiden och vill således mycket gärna själv ge mediet ett försök. Låt mig Carly Foulkes, Eugenia Loli och Sarah Eisenlohr illustrera:

Carly Foulkes
Carly Foulkes.

Eugenia Loli
Eugenia Loli.

Sarah Eisenlohr.
Sarah Eisenlohr.

Ack så det kliar i mina saxhållarfingrar nu.