bokhyllemakeover

Förra veckan knäppte jag av några bilder här hemma som jag hade tänkt publicera merparten av under de följande par dagarna, men jag tappade orken och sedan tanken. Kom ihåg dem ikväll och tänkte att kanske är det smartast att fortsätta dela upp dem. Så här har jag letat reda på de foton som bokhyllan råkade figurera på — den är fortfarande ganska oorganiserad och många hyllplan agerar än så länge bara avstjälpningsplats, men strunt samma.

20160215_enetri_001

Den är en gammal Ikeahylla som jag köpte för ganska exakt tio år sedan när jag som nybliven singel flyttade till en egen lägenhet, Enetri heter modellen och ingår knappast i deras sortiment numera. I alla fall, jag har varit trött på den de senaste fem åren ungefär, men det har jag kommit över efter att jag för ett par månader sedan gav den ett lager med sprejfärg.

20160215_entri_002

Under de senaste åren har jag spanat efter andra bokhyllor på loppisar utan att riktigt hitta vad jag letat efter, har fantiserat om en sån där typisk sextiotalssak i teakfärgat trä i två eller tre delar, med byrålådor nedtill och gärna något litet barskåp upptill med dörrar i mönstrat och bruntonat glas, men de jag har fått syn på har aldrig varit helt rätta och jag har inte velat köpa något så stort och skrymmande utan att känna att den är Den Det Ska Vara. I den förra lägenheten var också vardagsrummet större än här, mer rektangulärt, så en sådan hylla hade fått gott om plats. I det nya vardagsrummet känns det som att en sådan tilltagen möbel mer eller mindre skulle äta upp hela rummet.

20160215_entri_003

Så när jag monterat isär min Enetrihylla för att den flyttats från förra bostaden till den nya så passade jag på att ge den en liten makeover som jag tänkt på en tid, d.v.s. sprejmåla metalldelarna som tidigare var silvergrå med en matt svart färg, innan jag skruvade ihop den igen. Och nu gillar jag den på nytt! Det kan bero på Ikeaeffekten, som jag nyligen hörde om i QI, men tycker inte att det spelar någon roll. Är hur som helst hur nöjd som helst!

Annonser