efter solsken kommer regn

20170408_3kattor3viljor

Det regnar försiktigt där ute och jag tycker det är så skönt. Hade jag inte slutat röka så skulle jag gå ut och sätta mig på trappan för en perfekt cigg. I går var det soligt och på förmiddagen lät vi katterna känna på finvädret. Ovanför illustrerar de varför det är ganska omöjligt att hålla dem alla i koppel sådär. Tre kattor, tre viljor.

Höll på att få ett klaustrofobiskt sammanbrott på loppis i går. Det var många människor där, vilket jag inte kan klandra dem för även om jag alltid blir lite sur på folk om det är trångt, men gud. Blir galen på att en del inte respekterar varken ens personliga sfär eller regeln ”först till kvarn får först mala”. Det är inte okej att ställa sig och stressflåsa i nacken på den som just nu tittar på de prylar du vill titta på. Det är inte heller okej att fejknonchalant och med vandrande händer klämma sig in bredvid den som just nu står vid den hylla du vill rafsa igenom. Det finns ett tiotal andra hyllor inom bara ett par meters avstånd, ta en titt på dem under tiden och lär dig vänta på din tur som en vuxen människa. Blir så oerhört irriterad när nån försöker tränga ut mig sådär, med psykologisk krigföring förklädd som aningslöshet. Ge mig inte den skiten, jag vet vad du sysslar med.

Städväder i dag, vilket passar utmärkt med tanke på hur här ser ut. Såg att Timber Timbres nya album Sincerely, Future Pollution finns på Spotify så det ska jag ta och lyssna på under tiden jag exempelvis fyller den bokhylla jag tömde för två helger sedan, vars böcker alltså legat nedanför i travar på golvet sen dess. Inte den mest rogivande inredningsdetaljen att vila ögonen på, men lat som jag är har jag bara undvikit att titta åt det hållet då. Hyllan har till stor del fått agera avstjälpningsplats sedan vi flyttade in och den har, även när böckerna och grejerna stått radade i den, alltid varit långt ifrån en harmonisk blickpunkt. För en tid sen började det också störa mig att det fanns några böcker i den som jag köpt för cirka tio år sedan men aldrig läst, och ett fåtal böcker som jag köpt och läst men inte gillat särskilt mycket, så de tänkte jag göra mig av med. Förr drömde jag om ett rum fullt med böcker, men nu vill jag nästan ha så få som möjligt (samtidigt som jag är för fäst i många av dem för att göra mig av med dem). Det kanske förändras om jag blir hus-/lägenhetsägare någon gång, i och för sig. Hur tänker ni om att ha ett eget bibliotek? Skulle ni dejta någon som inte äger en enda bok, eller hur fasen än det där ”rådet” lyder? Har ni någon slags relation till de verk som finns i er bokhylla eller fungerar många av dem främst inredningsdekor? Tycker sånt här är lite spännande, men ska sluta fördröjningsbabbla. På mitt schema: Mindre snack, större verkstad.

Annonser